ГоловнаРеєстраціяВхід Київські прозаїки П`ятниця, 19.04.2024, 07:39
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2009 » Листопад » 30 » ВАСИЛЯ ШКЛЯРА озброїли в прямому ефірі
11:35
ВАСИЛЯ ШКЛЯРА озброїли в прямому ефірі
В ефірі радіо «Культура» відбулася гучна презентація роману Василя Шкляра «Чорний ворон». Зала звукозапису українського радіо була заповнена вщерть, незважаючи на те, що книга про події Холодного Яру переживає не першу презентацію. Як сказав ведучий вечора Михайло Слабошпицький, нещодавно вони з автором, Василем Шклярем повернулися із Черкащини, де й відбувалися основні події роману, присвяченого борцям за волю в Україні. «Про це мовчать і досі. Це випалена сторінка в нашій пам’яті», така думка звучала у багатьох виступах.

            Робоча назва роману «Залишенець». Той, хто в двадцятих роках залишився в лісах, щоб боротися проти радянської влади. Як влучно зауважив Павло Мовчан, «це той залишенець, який залишає в нас глибокий слід». Про давню дружбу зі Шклярем, і про першу його повість «Сніг» згадував голова Київської письменницької організації Віктор Баранов, а Роман Коваль, президент клубу «Холодний Яр» подарував В.Шкляру набої до кулемета. Автор професійно прокоментував холодноярські повстанці воювали кулеметами чотирьох марок, і вдома він спробує розібратися, до якого саме кулемета підійшли б ці набої.  

            Оптимістичну нотку у вечір додали знана співачка Марія Стеф’юк та актори Богдан Бенюк і Анатолій Хостікоєв, щиро привітавши Василя Шкляра із успіхом книги.

 

С.Соловйов

фото: www.bagnet.org
Категорія: Новини | Переглядів: 644 | Додав: proza | Теги: Залишенець, Чорний ворон, Холодний Яп, Василь Шкляр | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 3
3 Колобок  
0
Та це ж шо виходить, браття? Тепер зброя письменника - кулемет?

2 Гайдамака  
0
Дійсно. Міцне письмо. Відчувається, що автор достеменно знає місцевість і те, що в кулеметі люйс 48 набоїв ;) А під псевдо Чорний Ворон насправді діяло четверо отаманів - тобто образ почасти збірний і тим тежд цікавий. Нам би зараз такого Ворона років так на 5...

1 Paulus  
0
Сам був і патрона бачив, а тіки спершу сказали, буцім то - люлька ;) "Залишенець" Шкляра - це бомба уповілтненої дії , - накриває, коли дочитаєш останній рядок. Це роман про силу нашого Духу, яка була записана на прапорі холодноярців: "Воля України або смерть! ". На таких книгах має виростати покоління роджене після 1991 року. Раджу кожному.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
 
 
Категорії розділу
Новини [32]
Ми запитали у письменника [6]
Преса про письменників [8]

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

 

Copyright C.Соловйов © 2024