ГоловнаРеєстраціяВхід Київські прозаїки Четвер, 28.03.2024, 22:13
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2010 » Жовтень » 8 » ЛІТФЕСТИВАЛЬ у Коломиї. "Покрова" для поетів
15:35
ЛІТФЕСТИВАЛЬ у Коломиї. "Покрова" для поетів
Вшанувати пам’ять відомого в Україні поета Тараса Мельничука покликаний другий літературний фестиваль «Покрова», що пройде 14-15 жовтня в Івано-Франківську.

Про це під час прес-конференції повідомили організатори заходу: відповідальний секретар обласної організації Національної спілки письменників України Ярослав Ткачівський, поет і журналіст Василь Карп’юк, начальник головного управління культури Івано-Франківської ОДА Володимир Федорук та меценат свята Віктор Козачок.

«Фестиваль «Покрова» проводиться в Івано-Франківську вже другий рік поспіль, - розповідає пан Карп’юк, - спрямований він на те, щоб розвивати українську культуру в нашому місті, виховання в молоді доброго естетичного смаку, бо саме фестивальне життя найбільше впливає на розвиток школярів і студентів, які в основному є найактивнішими учасниками подібних заходів, а також сприяння розвитку молодих обдарувань, які мають змогу розкрити таланти під час дійства».

Як повідомив В.Федорак, цього року фестиваль пройде в дещо розширеному форматі, насамперед йдеться про часові межі: на відміну від минулого року, він проходитиме протягом двох днів. Ширшим буде і коло учасників. Зі слів В.Карп’юка, вже сьогодні взяти участь в заході зголосились близько 30 літераторів з різних міст України, зокрема з Севастополя, Львова, Ужгорода, Чернівців тощо. Крім молодих авторів, до фестивалю приєднаються також знані в Україні та за кордоном письменники, такі як: Петро Мідянка, Степан Процюк, Тарас Прохасько, Володимир Єшкілєв, Ярослав Ясінський, Галина Петросаняк, Таня Малярчук та інші.

Насиченою буде і програма дійства. Вона включатиме поетичні читання-марафони, дуелі, а також вперше музичну частину: вечір інтелектуальної музики за участю Маряни Яремак та гурту «DeLAyF», а також концерт гурту «Межа мрій». Оригінальним обіцяє бути поетичний марафон присвячений проводом молодого поета-представникамолодіжної літературної формації «Вагітні голови» на строкову службу в Збройні сили України.

«Всі ви знаєте, - прокоментував подію відповідальний секретар НСПУ Ярослав Ткачівський, - що письменник, а тим більше поети мають дату народження, а дати смерті не мають. Мені приємно, що молоде покоління знає, пам’ятає поета Тараса Мельничука.Приєно, що в заході братимуть участь лауреати премії ім. Т.Мельничука».

Сергій БІЛИЙ

Коломия ВЕБ Портал
Категорія: Новини | Переглядів: 757 | Додав: proza | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
 
 
Категорії розділу
Новини [32]
Ми запитали у письменника [6]
Преса про письменників [8]

Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

 

Copyright C.Соловйов © 2024