ГоловнаРеєстраціяВхід Київські прозаїки Четвер, 28.03.2024, 23:38
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2010 » Вересень » 21 » ВАСИЛЬ ШКЛЯР не знав, що його роман "Залишенець" претендує на перемогу в конкурсі Бі-Бі-Сі
15:50
ВАСИЛЬ ШКЛЯР не знав, що його роман "Залишенець" претендує на перемогу в конкурсі Бі-Бі-Сі

Для знаного письменника Василя Шкляра стало приємною несподіванкою те, що його роман "Залишенець" подано на конкурнс Книга Року Бі-Бі-Сі. Більше того, оскільки твір вийшов у двох видавництвах - "Ярославів Вал" і "Клуб Сімейного Дозвілля" під назвами "Залишенець" і "Чорний ворон", то за умовами конкурсу його могли висунути у двох таки видавництвах. Так воно й сталося.

- Я про це нічого не знав. Довідався оце тоді, коли ти сказав, - відповів В.Шкляр на моє запитання, чи знає письменник, що претендує на премію в 1000 фунтів стерлінгів. 

Вже після цього автор ознайомився із довгим списком Бі-Бі-Сі - звісно, цікаво, з ким доведеться змагатися.

"Залишенець" на численних презентаціях, як сказав В.Шкляр, отримував і критичні зауваження. Зокрема, закидали, що автор занадто ідеалізував повстанців, що холодноярські реалії, передані в романі, жорстокі.

- Але ж повстанці захищали народ від ординців, які йшли грабувати, убивати, ґвалтувати, - зауважує Василь Шкляр. - А стосовно ідеалізації - то я писав про бійців Холодного Яру через призму сприйняття народом. 

Сприйняв народ і самого автора - на нещодавному Форумі видавців у Львові Василя Шкляра назвали кращим автором Форуму, а кращим видавництвом став "Клуб Сімейного Дозвілля".

Сайт "Київські прозаїки" щиро вітає Василя Шкляра із означеними подіями. Хай визнання стає стимулом для успіху - для всіх українських письменників. Давно вже час!

Сергій Соловйов



Категорія: Новини | Переглядів: 705 | Додав: proza | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 proza  
0
кожному автору хочеться знайти несподіваний ракурс. Найбільше це вдається поетам.

1 Ne-stradamus  
0
Отаман Василь - скриптор наших минулих зусиль. Здається, він взявся за написання роману про отамана "Марусю" - матеріал знов таки автентичний і якщо автор потрапить проілюструвати його з несподіваного ракурсу, знайти відповідну форму подачі, то твір має бути аж ніяк не пересічним.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
 
 
Категорії розділу
Новини [32]
Ми запитали у письменника [6]
Преса про письменників [8]

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту

 

Copyright C.Соловйов © 2024